AMBC Staphorst Header

Update deelnemersveld Dutch open Grass Track Staphorst

De laatste dagen komen er meerdere vragen binnen bij ons over een update van het deelnemersveld van aanstaande vrijdag in de specialklasse en zijspanklasse. Begrijpelijk want voorgaande jaren waren we hier altijd op tijd mee. Het valt dit jaar echter niet mee om een zinnige update te geven. De oorzaak is dat veel rijders gewoon heel lang wachten met een definitief antwoord op deelname. Naar onze mening veel te lang, hier moet middels de bond actie op ondernomen worden. Wij als grasbaan organisator zijn al weken, maanden bezig om een mooi evenement in elkaar te draaien en het is dan heel jammer dat de matadoren waar het om draait jou als organisatie geen uitsluitsel geven. Dit punt zal vanuit de AMBC de komende winter in de diverse baansport vergaderingen beslist naar voren komen.

De koploper komt!
Om dan toch maar positief te blijven. Dave Meijerink heeft zich ingeschreven en staat dus vooralsnog op de startlijst. Dave kan de open Nederlandse titel bijna niet meer ontgaan maar eenieder die de grasbaansport volgt heeft vernomen dat Dave vanwege prive zaken eigenlijk niet meer zou rijden. De AMBC is zeer verheugd dat hij toch besloten heeft om zich voor deze finale ronde in Staphorst in te schrijven. Ook uit Finland ontvingen we groen licht. De huidige nummer drie in de titelstrijd Henri Ahlbom komt naar Staphorst en zal de strijd aangaan om de nummer twee positie in de eindstand over te nemen van Romano Hummel. Verdere namen die ingeschreven hebben zijn o.a. Nigel Hummel, Kevin Glorie en Mark Beishuizen. Er kunnen de komende dagen natuurlijk nog enkele ‘last minute’ inschrijvers bijkomen.

Ook bij de zijspannen is het een beetje koffiedik kijken wie er naar Staphorst komen. Ingeschreven staan Detz, Goodwin, Kempa, Schuiling, Frederiksen en enkele anderen. Ook bij de driewielers hopen we nog op wat toevoegingen.

We kunnen verder melden dat de opbouw vlekkeloos verloopt. Morgenavond gaan we het weekend openen met de oldtimerrit. Ook de weersverwachtingen zijn goed voor vrijdag dus we hopen op spannende races en een grote publieke belangstelling.

 

aug
21
Banner Grasbaanraces 2024