AMBC Staphorst Header

AMBC Feestavond 2023, een gezellig en groot succes!

Afgelopen zaterdagavond konden we , na enkele jaren afwezigheid, weer een echte ouderwetse feestavond meemaken. Alhoewel de feestcommissie de voorbereidingstijd ietwat kort vond en hoopt dat de feestavond weer, net als voorheen, op de jaarkalender verschijnt, was er op de avond zelf niets van te merken. De zaal bij onze hoofdsponsor Zaal Spoorzicht was gezellig gevuld met jong en oud toen onze voorzitter Bé Veen om 20.30 uur het woord nam en alle aanwezigen welkom heette. Hij gaf daarna de microfoon aan oud- voorzitter Jan Hofstede die de rest van de avond uitstekend aan elkaar wist te praten.

Allereerst werden onze clubcross kampioenen gehuldigd voor hun verrichtingen op crossbaan ’t wiede gat. Deze resultaten staan onder dit verhaal. Daarna was het tijd om contact te zoeken met onze Moto3 held Collin Veijer. Via een beeldverbinding verzorgd door Racesport.nl in de persoon van Evert Slager geassisteerd door Rob Kruidhof werd er contact gezocht met Spanje waar Collin verblijft. Jan Hofstede had een zeer onderhoudend gesprek met Collin waarbij zijn debuutjaar in de Moto3 klasse werd besproken. Aansluitend konden de aanwezigen vragen afvuren op Collin. Al met al een geslaagd onderdeel van de avond en we bedanken Collin voor het vrijmaken van de tijd. Al hoopt natuurlijk iedereen dat hij bij een volgende feestavond persoonlijk aanwezig zal zijn.

Na een pauzemoment gingen de huldigingen verder met de wisselbokalen die normaliter elk jaar uitgereikt worden aan die sporter die de bokaal verdient heeft. Helaas was het dit keer enkele jaren geleden dat de bokalen een nieuwe tijdelijke eigenaar kregen. Er moest zelfs heel hard nagedacht worden waar alle bokalen ook alweer waren. gelukkig zijn ze allemaal gevonden en opgehaald bij de vorige bezitters waardoor ze weer uitgereikt konden worden aan de nieuwe eigenaren die de wisselbokaal een jaar in de kast mogen zetten.

Winnaars AMBC wisselbokalen 2023:

  • Wegrace Jeugd Veijer Bokaal : Boyd Veijer
  • Wegrace senior Ambc Bokaal : Jeffrey Buis
  • Cross Jeugd Arcabo Bokaal : Steijn Hoeve
  • Cross Senior Ambc Bokaal : Jasper van Strik

NB: Door het niet meer bestaan van de SOBW en niet meer gelijkwaardige kampioenschappen is nu de senioren wisselbokaal wegrace AMBC voor de beste prestatie op wegrace gebied. Dit jaar is die dus voor Jeffrey Buis als wereldkampioen Supersport 300.

Aansluitend vond de huldiging plaats van de Nederlandse en Wereldkampioenen. Jan Hofstede maakte met elke kampioen een gezellig praatje aan de statafel waarna aansluitend een mooi aandenken aan hun behaalde titel werd overhandigd.

Nederlandse en Wereldkampioenen 2023:

  • Nederlands kampioen ONK 85cc GW : Timo Heuver
  • Nederlands kampioen Cup 250cc : Sven Dijk
  • Wereldkampioen / DMoMX / Adac : Dani Heitink
  • Wereldkampioen Supersport 300      : Jeffrey Buis

Het mag natuurlijk best bijzonder genoemd worden dat we als motorclub  dergelijke toppers als lid hebben en we mogen hier zeker trots op zijn. Na alle plichtmatigheden was het tijd om de inwendige mens te verwennen met een lekker drankje en het was te zien dat er veel te bepraten was want het bleef nog lang gezellig!

Foto overzicht:
Jan Timmerman heeft weer een groot aantal prachtige foto’s gemaakt die te zien zijn op zijn website. klik daarvoor hieronder op de link. Jan ook weer bedankt voor het fotograferen!

https://myalbum.com/album/RzikZvXbCT6F/?redirect=1&coverFocus=1

 

AMBC Clubcross kampioenen 2023

65ccKW
1 31 Steijn Hoeve Punthorst
85ccGW
1 3 Sven Schra Staphorst 144 ptn
2 484 Dex Kooiker Staphorst 120 ptn
3 124 Damon Krale Staphorst 108 ptn
MX125
1 417 Chantal Hofstede Staphorst 129 ptn
2 499 Annemay Hofstede Staphorst 123 ptn
3 63 Rowin Zomer Daarlerveen  93 ptn
MX250
1 135 Jasper van Strik Rouveen 240 ptn
2 44 Jordy Bisschop Staphorst 162 ptn
3 34 Wesley Ganzeboer Nieuwleusen 100 ptn
MX500
1 31 Roel Hoeve Punthorst 160 ptn
2 12 Harwin Lier Staphorst 151 ptn
3 71 Lennart van der Horst Zwolle 149 ptn
Superklasse
1 200 René Boer Staphorst 232 ptn
2 38 Karl Timmerman Staphorst 200 ptn
3 284 Klaas Hofstede Staphorst 150 ptn

dec
18
JTS_7740