AMBC Staphorst Header

Verslag AMBC clubcross ‘nieuwe stijl’.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover! De eerste open beker clubcross van 2023, en de eerste sinds vele jaren, stond op de planning. Na de zeer natte eerste maanden van het jaar moest er de week voorafgaand aan de wedstrijd nog met man en macht gewerkt worden om de baan wedstrijd klaar te maken. Dit werd met succes gedaan. Maar na een spannende vrijdag wat betreft de regen konden we vrijdagavond eindelijk met een gerust hart melden dat de wedstrijd door kon gaan.

Zaterdagmorgen het baantje nog even behandelen en rond de klok van half elf werd er afgetrapt met de trainingen. Helaas was de opkomst door de vele andere evenementen wat minder hoog, dit was vooral in de jeugd te zien. Maar dit alles mocht de pret niet drukken en werd er volop genoten. De jeugdklassen 85cc, 65cc en 50cc werden in dezelfde volgorde gewonnen door: Dex Kooiker, Leon Westerveen en Fedde wouters.

In de hobbyklasse werd er door een mooi clubje rijders volop gestreden voor de podiumplekken. De eerste positie in de manches werden gedeeld door Martin de Witte en Karlo Slager, laatstgenoemde mocht echter door zijn overwinning in de tweede manche op het hoogste schavot klimmen. Bernard Kuijper mocht door een vijfde en derde plaats in de manches mee op het ereschavot.

De B-categorieën werden samengevoegd tot één mooie volle klasse en dit leverde prachtige gevechten op de baan op. Uiteindelijk mochten in de jongste categorie Pascal Jongbloed als derde het podium betreden, met voor hem Brijan Baaiman en op de hoogste trede Bern Monkel met een dubbele manche overwinning.

De 250cc B klasse werd gewonnen door Jasper van Strik gevolgd door Jordy Bisschop. In de zwaarste 550cc B-categorie waren het de broers Kooiker, Bernard en Peter die de derde en tweede plek op het podium innamen met als winnaar de onbetwiste Tjalle Bosch.

In de superklasse stond er deze dag geen maat op Rene Boer, met twee manche overwinningen liet hij iedereen het nakijken. Met een tweede en een derde plaats ging Karl Timmerman van het Hofstede team als runner up mee naar het podium met als derde man nog onze speedwaykeizer Ralph Slager die genoeg had aan een vierde en een tweede plaats in de manches. Roan Tolsma kwam in beide manches met de 125cc knap mee met de mannen, maar moest helaas net teveel toegeven om het podium te bereiken. Al met al een mooi dagje op het ’t Wiede Gat waar we eindelijk weer eens een ouderwets crossdagje mee konden maken. Op naar de volgende!

Omslagfoto: © JTS Fotografie – Jan Timmerman

Voor volledige uitslagen kijkt u op onderstaande link:

De volgende wedstrijd staat gepland op: zaterdag 27 Mei. Opgeven hiervoor kan al via onderstaande link:

Verder staat er de woensdag erna, 31 mei, een trainingsdag gepland onder leiding van een zes-tal trainers. Ook hiervoor kun je je aanmelden. Gebruik daarvoor onderstaande link: