AMBC Staphorst Header

Hulp gevraagd voor de Stapperster veldrit 2022!

Hulp gevraagd voor de Stapperster veldrit 2022!

De Stappersterveldrit, één van de grotere evenementen op de kalender van de AMBC wordt dit jaar georganiseerd op woensdag 28 december. De Off Road commissie is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor de 2022 editie van de rit en we hopen, nadat we de vorige rit helaas moesten aflassen, dat de komende rit weer doorgang kan vinden. Als echter alle afspraken met de landeigenaren gemaakt zijn en de route op papier is uitgewerkt moet de daadwerkelijke opbouw van de route nog beginnen.

Een off road rit organiseren is een forse klus die de commissie niet zonder de hulp van vele vrijwilligers kan klaren. De commissie heeft daarom een actieplan opgezet met een aantal data waarop men de route gaat opbouwen en naderhand weer gaat opruimen.
Als eerste datum staat de werkvergadering gepland. Op woensdag 14 december om 20.00 uur hoopt de commissie zoveel mogelijk potentiele helpers te verwelkomen in ons clubhuis op ’t wiede gat. Hoe meer mensen hier aanwezig zijn hoe meer werkzaamheden er gepland kunnen worden. Mocht je deze avond niet kunnen komen maar wel willen helpen geef je naam dan even door aan ons bestuurslid off road Klaas Jan Slager. Hij is te bereiken op nummer 06-30653749

Op zaterdag 17 december, zaterdag 24 december, en dinsdag 27 december zijn vervolgens de geplande dagen voor de opbouw van de route. Er zijn allerhande dingen te doen dus ook beslist iets wat JIJ kunt doen!

Elke dag begint om 08.00 uur in ons clubhuis waar met een kop koffie de plannen voor de betreffende dag worden doorgesproken. Het is niet nodig om je hiervoor aan te melden, kom gewoon naar ’t Wiede Gat als je tijd hebt. De laatste dagen van de opbouw zijn gepland om alles klaar te maken en de route uit te zetten met het doel de route compleet gereed te maken voor een mooie Off Road rit.

De dagen na de Stappersterveldrit staan in het teken van opruim werkzaamheden en het weer in goede staat opleveren van onder andere de landerijen en zandwegen. Hiervoor zijn 29 en 30 december gepland. Uiteraard wordt hier ook woensdagmiddag meteen na de rit al mee begonnen. Eventueel zal men oudjaarsdag smorgens ook nog wat doen als het nodig mocht zijn.

Verkeersregelaars
Zoals elk jaar zijn er weer tientallen verkeersregelaars nodig die in opdracht van de gemeente de gevaarlijke punten op de route in de gaten houden. Zonder deze mensen kunnen we de route ook onmogelijk organiseren. We zijn ze dus hard nodig!
We gaan hiervoor weer een online regelaarscursus organiseren. Diegene die dit al vaker hebben gedaan weten wat dit inhoud. Als je als verkeersregelaar wil helpen en je wilt de cursus zelf thuis doen stuur dan even een mailtje naar offroad@ambc-staphorst.nl. We sturen dan de gegevens naar je toe.
Er zullen ook weer enkele avonden bij ons clubhuis georganiseerd worden om diegene te helpen met de cursus die niet zo digitaal bedreven zijn. Op dinsdag 13 december en donderdag 15 december kun je gezamelijk de regelaarscursus volgen. Je kunt gewoon inlopen vanaf 20.00 uur en zodra je de cursus gehaald hebt kun je weer naar huis. Je kunt binnen het uur klaar zijn.

Zoals vaak geschreven en zeer belangrijk om nogmaals te vermelden is het voor de AMBC niet mogelijk de Stappersterveldrit te organiseren zonder de hulp van voldoende vrijwilligers. We rekenen op veel mankracht op de vermelde dagen want er is veel werk te verrichten. Alleen met voldoende hulp van vrijwilligers is de Stappersterveldrit ook in de toekomst mogelijk.

Wie nog wat meer info wil hebben kan bellen met Klaas Jan Slager op nummer: 06-30653749

Alle data nog even op een rijtje: 

Werkvergadering:

  • Woensdag 14 december 20.00 uur.

Verkeersregelaars cursus

  • Dinsdag 13 december 20.00 uur.
  • Donderdag 15 december 20.00 uur.

Opbouw:

  • Zaterdag 17 december 08.00 uur
  • Zaterdag 24 december 08.00 uur
  • Dinsdag 27 december 08.00 uur
  • Woensdag 28 december Stappersterveldrit

Opruimen:

  • Woensdag 28 december na afloop van de rit
  • Donderdag 29 december 08.00 uur
  • Vrijdag 30 december 08.00 uur
dec
8
DSC_1287