AMBC Staphorst Header

DS Covers motorhoezen

Het testen van een motorhoes. Tja, hoe ga je dat doen. Ga je dan de motor vragen of de hoes lekker warm is? Of dat hij waterdicht is? Lijkt me allemaal een beetje lastig. De AMBC werd echter via onze website benaderd een motorhoes te testen en vervolgens een review te schrijven over een motorhoes van DS Covers uit Apeldoorn.
Het toeval wil dat ik zelf net aan een nieuwe hoes toe was, de oude vertrouwde hoes van mijn Ducati was nodig aan vervanging toe. Toen ik deze nieuwe hoes uit zijn handige opbergzak haalde en over de Duc drapeerde viel me één ding meteen op. Deze hoes is lekker dik en heeft een mooie zachte binnenkant, een soort voering zeg maar. Men adverteert er mee dat de hoes waterdicht is dus die dikte is dan verklaard. Je kunt dus deze hoes ook gebruiken als je geen binnenstalling hebt en je motor de hele winter buiten staat. Dat doe ik mijn Duc echter niet aan. Die staat lekker warm binnen..

Mocht je je motor wel (af en toe) buiten hebben staan hebben ze hier bij DS Covers ook aan gedacht. Zoals gezegd is de hoes waterdicht, maar hij heeft ook (afsluitbare) ventilatiegaten zodat je geen last van condens onder de hoes krijgt. Verder zit er aan de onderzijde een band om de hoes vast te kunnen maken aan de motor. Tevens is er gedacht aan (anti) diefstal. Er zitten namelijk onderin bij voor en achterwiel slotgaten om een hangslot door te doen. Je kunt dan je hoes ook borgen tegen diefstal, net als hetgeen er onder zit..
Ik heb hem nu zelf ongeveer twee weken in gebruik en hij bevalt dus goed. Hij is veel langer dan mijn oude hoes en, hoewel mijn motor voor en achter opgebokt staat, reikt de hoes tot op de grond. Zie foto hieronder. Op de website van DS Covers zijn verschillende varianten te koop. Kijk eerst wel even welke soort hoes je nodig zou zijn. De hoes die we ontvangen hebben is de zogenaamde Alfa outdoor hoes maar er zijn ook hoezen specifiek voor motoren die altijd binnen staan. Check hiervoor de website van DS Covers; www.dscovers.nl/motorhoezen

Henduc

sep
21
AMBC uitgelichte afbeelding