AMBC Staphorst Header

Prachtige seizoensafsluiting voor motocross-fans

Ondanks het nog steeds gedwongen verbod op het gebruiken van de eigen crossbaan in Staphorst heeft de crosscommissie van de motorclub AMBC dit jaar toch een prachtig programma voor haar crossende leden en andere liefhebbers gepresenteerd.

Er was, door medewerking van hoofdsponsor Duntep mobiele bungalows, maar ook dankzij een welwillend gemeentebestuur wat de benodigde vergunningen afgaf, voor het eerst in jaren weer een clubkampioenschap in alle solo- categorieën te rijden. Drie races hiervoor zijn al verreden en de finale voor dit AMBC clubkampioenschap volgt aanstaande zaterdag 23 september op het gelegenheidscircuit aan de wethouder Wassebaliestraat in Staphorst.

Deze vierde clubcross is echter niet de afsluiting van het crossseizoen in Staphorst. De club is trots bekend te kunnen maken dat er dit jaar nog eens twee wedstrijddagen volgen op de terreinen van Duntep mobiele bungalows. Op zaterdag 7 oktober staat er een 2-uurs cross gepland en op zaterdag 21 oktober de welbekende AMBC maiscross. Deze races tellen dus niet mee voor het clubkampioenschap maar zijn op zichzelf staande wedstrijden.

2- uurs cross
Dit fenomeen heeft de AMBC in 2016 geïntroduceerd tijdens het grasbaanweekend als onderdeel van de evenementen welke georganiseerd werden ter viering van het 50e jubileumjaar. Bij deze cross wordt er gereden in teamverband. Men moet verplicht een aantal keren wisselen tijdens de race en er zal ook getankt moeten worden, een normale crossmachine zal een race met een lengte van 2 uur niet op één tankinhoud kunnen volmaken.
De start is ook een verhaal op zich. dit is namelijk een zgn. ‘Le Mans’ start. De rijders staan opgesteld in een rij tegenover hun machines en moeten te voet naar hun motorfiets rennen, deze starten, en vervolgens de race aanvangen. Al deze ingrediënten maken dit evenement zeer spectaculair om te bekijken. De inschrijving voor dit evenement is nu geopend, er kunnen 40 teams meedoen dus wees op tijd met de inschrijving. Alle info over de 2- uurs cross staat op de clubwebsite.

AMBC Maiscross
Al vele jaren de vaste afsluiting van het crossseizoen voor de club uit Staphorst. Men heeft al diverse locaties hiervoor gebruikt maar de maiscross 2017 zal ook op het terrein aan de wethouder Wassebaliestraat verreden worden. De term ‘maiscross’ is dan misschien niet geheel op zijn plaats maar een kniesoor die hier op let. De crosscommissie is blij dat de locatie van Duntep ook voor deze dag beschikbaar is en kan op deze manier veel kosten besparen doordat er elders geen éénmalig parcours aangelegd hoeft te worden.
Bij deze maiscross komen alle soloklassen inclusief een hobbyklasse aan de start en ook voor dit evenement kan er vanaf nu ingeschreven worden.

Inschrijven
Het inschrijven voor deze twee wedstrijden kan vanaf nu. Gebruik hiervoor het mailadres cross@ambc-staphorst.nl Inschrijfkosten zijn €20 voor niet leden en €15 voor leden. Dit bedrag is per wedstrijd en per persoon.

Inschrijven 2- uurs cross:
Inschrijven via cross@ambc-staphorst.nl. Geef bij de inschrijving het volgende op; Teamnaam en daarbij de rijders die meedoen in dat team, wel of geen AMBC lid, rijnummer, en je transpondernummer. Vermelden van klasse is niet noodzakelijk omdat alles bij elkaar rijdt.

Inschrijven AMBC maiscross:
Inschrijven via cross@ambc-staphorst.nl. Geef bij de inschrijving het volgende op; Naam, wel of geen AMBC lid, rijnummer, klasse waarin je uitkomt en je transpondernummer. Alle soloklassen incl een hobbyklasse komen aan de start. Exacte klasseindeling komt zsm op de clubwebsite.

Alle verdere benodigde informatie zal komende tijd op deze website geplaatst worden.

Voor alle crosswedstrijden van de AMBC geld dat de entree vrij is evenals het parkeren. Eenieder is vrij om te komen en, hopelijk vergezeld van een heerlijk najaarszonnetje, te genieten van de wedstrijden.

Klik op de poster voor groot formaat

Klik op de poster voor groot formaat

sep
21
JTS_6445